Evenementen, trainingen & projecten

Naast coaching geef ik ook regelmatig trainingen, workshops en masterclasses, mag ik op een evenement staan als spreker of helpen als begeleider of schuif ik als deskundige aan aan tafel. Sommige evenementen en workshops organiseer en ontwerp ik zelf, voor anderen word ik gevraagd. Hieronder vind je updates van projecten die eraan komen en een kleine greep uit wat ik heb gedaan. Voor de meest actuele updates: volg me op Instagram.

Tafelgesprek & podcast “Een uur over… TOEKOMSTKEUZES”woensdag 22 maart 2023
Bij de Hogeschool Utrecht ging ik in gesprek over toekomstkeuzes met studiekeuze- en loopbaanadviseur Anita Mooi en de studenten van de HU. Vanuit mijn achtergrond als humanisticus en coach deelde ik perspectieven op hoe je kunt omgaan met de maatschappelijke druk rondom toekomstkeuzes, het overschot aan keuzes, hoe je erachter kunt komen wat je wilt, op welke verschillende manieren je keuzes kunt maken en welke keuzes bijdragen aan een zinvol leven. Je kunt het gesprek terugluisteren in de vorm van een podcast via deze link.

Workshop “Een liefdesbrief aan jezelf”maandag 13 februari 2023
Elke Valentijnsdag geef ik een workshop in het thema van zelfliefde. We zijn op Valentijnsdag vaak bezig met met onze relaties (of we die nou hebben of niet). Maar welke relatie is nou belangrijker dan die met jezelf? Degene met wie je elke dag bent, ben je zelf. Zonder dat je het misschien doorhebt, praat je elke dag tegen jezelf. Dat heeft heel veel invloed op hoe lekker je in je vel zit, zeker als je veel kritiek hebt op jezelf. Ik wil graag regelmatig aandacht besteden aan de relatie met mezelf en mijn zelfliefde vergroten. Daarom ga ik komende Valentijnsdag met een groepje mensen voor de derde keer een liefdesbrief schrijven aan mezelf. In de workshop zullen we eerst een incheck doen om kort met elkaar te delen waarom je meedoet. Daarna ga je lekker zelf aan de slag met het schrijven van een brief, waarin je focust op positieve en constructieve aspecten van jezelf en van waar je nu in je leven staat. Ondertussen ben ik beschikbaar om met je te sparren. Tot slot delen we nog even met elkaar wat we willen delen en is er ruimte om elkaar nog wat verder te helpen of te inspireren. Of het online gaat zijn of fysiek en wat de kosten en exacte tijden zijn, zal later duidelijk worden. Als je nu al weet dat je mee wilt doen, kun je je alvast bij mij aanmelden.

Tafelgesprek & podcast “Een uur over… FOMO” woensdag 28 september 2022
Ik zat als deskundige aan tafel bij “Een uur over…” (van Hogeschool Utrecht Student Support Centre en Podium) om met studenten en andere experts in gesprek te gaan over FOMO (Fear Of Missing Out). Vanuit mijn achtergrond in de Humanistiek en ervaring als coach heb ik mijn visie gedeeld op waar FOMO vandaan komt, wat het met je doet en hoe je ermee om kunt gaan. Ik heb onder andere een zingevingsperspectief gedeeld op FOMO en aangekaart of het een keuze is uit twee ‘goeden’ of twee ‘kwaden’. Het tafelgesprek vond plaats bij de Botanische Tuinen in Utrecht en er is een podcast van gemaakt: luister hem hier. Lees er meer over op de website van de HU. Een student die erbij was heeft een leuk kort verslagje geschreven: deze kun je hier teruglezen.

Bachelorscriptie “Generatie zinzoekers: zin in je loopbaan”juli 2021
Het onderwerp van mijn bachelorscriptie was: loopbaankeuzes die bijdragen aan een zinvol leven. Hierdoor heb ik mij verdiept in de literatuur over jongvolwassenen (millennials, generatie Z), de context van de hedendaagse samenleving (prestatiedruk, keuzestress) en zingevingstheorieën.

Workshop “Een stap dichter bij je droombaan”donderdag 11 februari 2021
Bij AUSR Orca (roeivereniging Utrecht) mocht ik tweemaal een workshop verzorgen over een stapje dichter bij je droombaan komen op de Orca carrièredag (online, vanwege Corona). We hebben het gehad over de maatschappelijke context waarin je keuzes maakt, een oefening gedaan om de keuzes inzichtelijk te maken en we zijn met een afsluitende oefening gekomen tot een praktische volgende stap richting je droombaan. Het was een geslaagde dag met mooie input van de studenten. Na afloop sloot ik nog even aan als expert bij een panel over ondernemen.

Workshop “Een liefdevolle schop onder je kont”zondag 18 november 2018
Op de open dag van Eigentijds Nederland mocht ik samen met Stan van den Bosch deze workshop verzorgen voor mensen die in beweging willen komen, die al een hele tijd verandering in hun leven willen brengen en die ervan balen dat ze er (nog steeds) niets mee hebben gedaan. Omdat er altijd iets tussenkomt, ze tegenzin hebben, niet durven of niet weten hoe ze het aan moeten pakken. In deze workshop hebben Stan en ik op een liefdevolle en heldere manier deelnemers begeleid om zelf de eerste stap te zetten of tot de erkenning te komen dat ze met dat verlangen nu toch niks willen doen. Met behulp van een beweeglijke visualisatie-meditatie in de ruimte hebben we laten voelen hoe de verschillende mogelijkheden voelen en tijdens een begeleid keuzemoment was er de mogelijkheid om een praktische stap te zetten of het verlangen los te laten.

Wil jij nou ook deelnemen aan een van deze workshops of wil je een workshop (op maat) voor je bedrijf of organisatie? Neem dan contact met me op.

De trainersvergoeding bedraagt €95 per uur voor organisaties. Prijzen voor particulieren zijn verschillend per evenement.